Kalmistumüüri viimased tosin meetrit saab uue kuue

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivimüüri taastamise lõpetamine sai alguse.
Kivimüüri taastamise lõpetamine sai alguse. Foto: Elmo Riig

Viljandis Riia maantee ja Vaksali tänava ristmiku ääres asuva kalmistu maakivimüüri viimase jupi parandamine sai alguse lõppeval nädalal ning 5146 euro eest saab see uue kuue.

Kui Korneri ristmikuna tuntud ringristmiku rajamine aasta algul lõpule jõudis, jäi mõniteist meetrit kivimüüri uuendamata, sest linnal polnud selleks raha.

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini kevadel antud seletust mööda ei olnud see lohakus ega kehv planeerimine, mille tõttu lõppes talvel müüri taastamine nii, et poolsada meetrit maakive laoti uuesti müüri, aga viimased 12-13 meetrit jäid oma kohale.

Kivimüüri taastamise lõpetamine sai alguse.
Kivimüüri taastamise lõpetamine sai alguse. Foto: Elmo Riig

«Me tegime korda ohtliku osa, mis ähvardas inimestele sõna otseses mõttes kaela kukkuda,» selgitas abilinnapea. «Ohutu osa jätsime rahanappuse tõttu tegemata.» Märtin tunnistas, et peale vaadates vana ja uus omavahel kokku ei sobinud, aga sellise otsuse linnavalitsus tööd tellides tegi. Mai keskel andis linnavalitsus tööks 5146 eurot. Varemtehtu läks maksma ligi 13 000 eurot.

Linnavalitsuse peaarhitekt Olav Remmelkoor nentis aprilli algul, et ristmikuäärse müüri väljanägemine pole rahuldav, kuid raha selle parandamiseks ei ole. Enam kui kuu aega tagasi uskusid linnaametnikud, et müürijupi saab uueks laduda paremal juhul järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles