Riik hakkab elektriauto ostjaid toetama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on elektriautosid Eestis nähtud enamasti näitustel. Kuu aja eest oli autoregistrikeskuse andmetel Eestis arvel kaheksa elektriautot ning üks neist oli Mitsubishi iMiev (pildil).
Seni on elektriautosid Eestis nähtud enamasti näitustel. Kuu aja eest oli autoregistrikeskuse andmetel Eestis arvel kaheksa elektriautot ning üks neist oli Mitsubishi iMiev (pildil). Foto: Elmo Riig / Sakala

Sihtasutus KredEx alustas eile nii eraisikutelt kui ettevõtetelt elektriautode ostmise toetuse taotluste vastuvõtmist.

Abi saavad küsida era- ja juriidilised isikud ning toetusmäär on kuni pool elektriauto hinnast või liisingu esmasest sissemaksest, kuid mitte rohkem kui 18 000 eurot.
Lisaks toetatakse kuni 1000 euroga elektriauto laadija soetamist ja sellega seotud

paigaldustöid.
Autol peab olema vähemalt kaheaastane ja akul viieaastane garantii ning auto peab olema soetatud esmasesse omandisse. Toetuse saajal on kohustus laadida autot niinimetatud rohelise energiaga, mille tõestamiseks eraldab KredEx toetuse saajale rohesertifikaate viie megavatt-tunni ulatuses ligi 35 000 kilomeetri läbimiseks.

Toetust antakse orienteerivalt 500 elektriauto soetamiseks. Taotlusi saab esitada 2012. aasta 30. novembrini või kuni KredExil raha jätkub.

Elektriautode ostmise toetus tuleb Eesti riigi ja Jaapanis tegutseva Mitsubishi Corporationi vahelise lepingu järgi saastekvoodi müügist saadud rahast. Lisaks soetab Eesti riik sama tehinguga üleriigilise elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku rajamist ja saab Mitsubishilt 507 elektriautot, mis antakse Eesti sotsiaaltöötajate kasutusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles