Maailmameister lubab põnevat vaatemängu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekordne maailmameister Art Raudva oli eile enne treeningute algust murelik, sest oli oma paadi seadistanud nii, et sellel oli küll hea lõppkiirus, ent kiirendus jäi pisut lahjaks. Viljandi järvele tehtud rada on aga selline, et tähtsamaks võib osutuda just kiirendus.
Kahekordne maailmameister Art Raudva oli eile enne treeningute algust murelik, sest oli oma paadi seadistanud nii, et sellel oli küll hea lõppkiirus, ent kiirendus jäi pisut lahjaks. Viljandi järvele tehtud rada on aga selline, et tähtsamaks võib osutuda just kiirendus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Kellel natukenegi selle ala vastu huvi on, saab siit kindlasti väga põneva elamuse,» lubas kahekordne maailmameister Art Raudva eile Viljandi järve ääres veemoto tippvõistlusteks valmistudes.

Täna kell 14 asub ligi poolsada veemotosportlast kahes paadiklassis selgitama maailmameistrit ja ühes klassis Euroopa parimat. Art Raudva sõnul pole Viljandis kehvi sõitjaid. Koos temaga asub starti tõenäoliselt veel paarkümmend sportlast ning Tartus elava maailmameistri hinnangul pole võimalik prognoosida, kes neist võidab. Ta meenutas hiljuti Saksamaal peetud Euroopa meistrivõistluste sõitu, kus ühe sekundi sees lõpetas seitse paati.

Eile just enne treeningut ja rajaga tutvumist oli Raudva oma paadi pärast mures. Paadi ja mootori oli ta suutnud seadistada nii, et lõppkiirus oli väga hea, kuid kiirendus jättis soovida. Viljandi järvele tehtud rada on aga selline, et kiirendus võib osutuda lõppkiirusest tähtsamaks.

Raudva hinnangul võib tema paat kätte saada 102 kilomeetrit tunnis. Sellist kiirust on võimalik näidata siiski vaid ühe sirge lõpus ja sedagi üksnes avaringidel.

Sõidu teisel poolel pidavat järvele tekkima nii võimas lainetus, et paadid lendavad mööda laineharju ja tippkiiruseni enam ei küüni. «Väga hulluks raputamiseks läheb,» kinnitas ta.
Art Raudvale ning paljudele välisvõistlejatele pakub konkurentsi Viljandi mees Aivar Kommisaar, kes hiljuti krooniti Balti meistriks.

Juunioride seas on viljandlastel samuti järvel oma lootused, sest nii Matthias Agurilt kui Brandon Timofejevilt ootab kohalik klubi jõudmist paremate sekka.

Viljandi järvel antakse nii täna kui homme kuus starti. Lõpuks lahutatakse iga võistleja tulemustest tema kõige halvem koht ning maailmameistrid on selged pühapäeva pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles