Kohus mõistis kolm naist peksmises süüdi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja.
Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kohtumajas mõisteti juuni lõpul kolm naist süüdi peksmises ning selle teo eest peab üks peksja tegema 360 tundi üldkasulikku tööd, teine maksma 320 eurot trahvi ning kolmas õppima järgmise aasta Kaagvere koolis.

Kohtumaterjalidest selgub, et 45-aastane Ene Mägi, 23-aastane Marina Kotova ja 16-aastane Keidi ründasid 7. jaanuaril keset päeva ühes Viljandis korteris seal olnud naist ja peksid teda käte ja jalgadega. Ohver sai peksmise tagajärjel kehavigastusi.

Kokkuleppemenetluse kohaselt määras kohus Mägile poole aasta pikkuse vangistuse, mis asendati üldkasuliku tööga. Seega tuleb naisel teha 360 tundi tööd. Lisaks allutatakse Mägi ka käitumiskontrollile.

Kotova peab oma teo eest tasuma 320 euro suuruse karistuse.

Alaealine Keidi mõisteti lisaks peksmisele süüdi ka varguses. Nimelt varastas ta 25. jaanuaril Suure-Jaanis ühe neiu koolikotist 100 eurot maksva mobiiltelefoni. Peksmise ja varguse eest peab ta kohtuotsuse kohaselt järgmisel õppeaastal õppima kasvatuse eritingimusi vajavate õpilaste koolis, mis asub Kaagveres.

Lisaks peavad peksjad kolme peale tasuma ohvrile tekitatud kahju, mis kohtu otsuse kohaselt on 400 eurot ning tasuma ka riigile nii sundraha kui õigusabi. See summa on ühe naise kohta ligi 200 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles