Repliik: Tagasi apteeki!

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiie Tamman
Hiie Tamman Foto: Elmo Riig / Sakala

Kott pungil vanaema rohukapist leitud igandeid, astusin eelmisel nädalal sisse kõigisse Viljandi apteekidesse. Olin kuulnud, et apteekrid nägevat säilivustähtaja ületanud ravimite vastuvõtmises tülikat lisakohustust ning proovivat seda mõnel pool koguni vältida.

Rõõmuga tõdesin, et ohtlike jäätmete hulka arvatud

aegunud medikamente võtavad siiski lahkelt vastu kõik Viljandi apteegid. Enamik tegi seda pikema jututa, mõnes pidin täitma ka kõlbmatute ravimite vastuvõtmisakti, millele sooviti mu nime ja allkirja, korra isegi telefoninumbrit.

Kui olin Viljandi Kesklinna apteegis üle leti ulatanud kolm karbita tabletilehte, tegi proviisor mulle selgeks, et toidulisandid on lubatud visata tavalisse prügikasti.
Apteekide valmisolek ja vastutulelikkus niisiis muret ei tekita, küll aga inimeste teadlikkus. Tuttavatelt sain teada, et paljud viskavad ravimid ära koos tavaprügiga.

Apteeke jagub peaaegu kõigisse Viljandi linnajagudesse — kandkem siis hoolt, et vananenud ravimid jõuaksid nendesse! Nõnda võime olla kindlad, et ohtlikke jäätmeid käideldakse õigesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles