Töötukassa pakub rohkem tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töötukassa vahendatavate tööpakkumiste koguarv oli juunis 7545. Viimati oli see samal tasemel 2008. aastal.

Töötukassale kuu jooksul lisandunud tööpakkumiste arv on viimastel kuudel olnud kõigi aegade suurim. Aprillis tuli pakkumisi juurde 4156, mais 4954 ja juunis 4041.
«Tööturu viimaste kuude olulisemaid muutusi peegeldab uute tööpakkumiste arvu märgatav kasv. Mais lisandus neid ligi 5000. See on kõigi aegade suurim töötukassale vahendada usaldatud tööpakkumiste arv,» kommenteeris töötukassa juht Meelis Paavel.

Juuni lõpuks oli 27 protsenti tööpakkumisi mõeldud oskus- ja käsitöölistele. Nende alla kuuluvad ka keevitajatele, ehitajatele, mehaanikutele ja pagaritele pakutavad tööd. Järgnesid teenindus- ja müügitöötajate ning seadme- ja masinaoperaatorite töökohad, mis moodustasid 22 ja 17 protsenti.

Juunis vähenes registreeritud töötute arv viiendat kuud järjest. Suurim oli registreeritud töötuse määr Ida-Virumaal (14) ja väikseim Jõgevamaal (4,9 protsenti). Juunis registreeris end 5677 uut töötut ning arveloleku lõpetas 8443.

Tööalasel koolitusel osales juunis 3233 ja tööotsingu töötoas 891 inimest.

Ettevõtluse alustamise toetust jagas töötukassa 43le. Nende äriplaanide järgi luuakse 65 uut ametikohta. Enim tuleb neid juurde põllumajanduses, tööstuses ja kaubanduses.

Töötukassa maksis juunis töötuskindlustushüvitist 12 191 inimesele. Kalendrikuu eest makstud keskmine hüvitis oli 289 eurot ning kokku kulus selleks üle kolme miljoni euro. Koondamishüvitist määras töötukassa juunis 484le ning tööandja maksejõuetuse hüvitist 146le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles