Linnajuhid ei toeta spordikoolis jäähoki õpetamist (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähokiliidu andmetel treenib Viljandi hokiklubi juures 29 last.
Jäähokiliidu andmetel treenib Viljandi hokiklubi juures 29 last. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Jäähokiliit soovis Viljandi linnavalitsuselt rahalist tuge, et avada siinses spordikoolis jäähokiosakond, kuid linnajuhid seda mõtet ei toetanud ning saatsid hokiliidule vastuseks juhendi, kuidas siinne hokiklubi saaks linnalt tegevustoetust küsida.

Esmaspäeval langetas linnavalitsus otsuse, et hokiliidu palvet ei toetata ning kohalikul hokiklubil soovitati küsida linnalt hokitreeningute korraldamiseks raha noortespordi arendamiseks mõeldud tegevustoetuste kulurealt.

Jäähokiliidu president Rauno Parras pöördus linnajuhtide poole juuni keskel ettepanekuga avada ühiselt siinses spordikoolis jäähokigrupp. Hokiliidul oli välja pakkuda kolmanda kategooria taset omav treener ning omalt poolt pakkus liit välja, et tasub kolmandiku juhendaja palgast. Kui laste treeningutel osalemise raha läheks tulevikus siinsele hokiklubile, paneks klubi välja teise kolmandiku ning viimase kolmandiku peaks tasuma spordikool.

Hokimängijaid koondava liidu andmetel on Viljandis hokitreeningutel kokku 29 poissi, mida oleks spordikoolis osakonna avamiseks piisavalt. «Viimaste hooaegadega on lapsi Viljandis jääle üha juurde tulnud,» kinnitas Parras. Ta oli kindel, et nelja aasta pärast osaleks hokiklubi ja spordikooli ühise pingutuse tulemusel jäähokitreeningutel kokku sada last.

Jäähokiliit pakkus välja ka võimaluse, et ta varustaks Viljandi lapsi kaheksa komplekti varustusega.

Viljandi linnajuhid leidsid aga, et ei toeta spordikoolis uue osakonna loomist ning saatsid jäähokiliidule vastuseks veebilingi oma kodulehe sellele sektsioonile, kus juhendatakse, kuidas mittetulundusühingud saavad linnalt tegevustoetust taotleda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles