Viljandi haigla uus jalaravikabinet tegeleb eeskätt diabeetikutega

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi piirkond on olnud mitukümmend aastat jalaraviteenusega katmata ning juba esimene kuu on näidanud, et nõudlus selle järele on suur.
Viljandi piirkond on olnud mitukümmend aastat jalaraviteenusega katmata ning juba esimene kuu on näidanud, et nõudlus selle järele on suur. Foto: Mihkel Maripuu

Kui varem tuli Viljandimaa inimestel jalaraviteenuse saamiseks sõita Tartusse, Pärnusse või Võrru, siis mai lõpust pakub seda neile Viljandi haigla taastusravikliiniku jalaravikabinet.

Jalaravikabineti õde Kristi Tiits sõnas, et Viljandi piirkond on olnud mitukümmend aastat selle teenusega katmata ning juba esimene kuu on näidanud, et nõudlus selle järele on suur.

Suhkruhaigeid kimbutavad endokrinoloog Hella Videse sõnade kohaselt jalahädad mitu korda sagedamini kui teisi haigeid. Nende jalakahjustus tekib aeglaselt, kuid ravi on pikk ja pühendumist nõudev. Tihti puuduvad haigetel inimestel Videse kogemust mööda teadmised oma jalgade kontrollimiseks ja kui nad arsti poole pöörduvad, on vaja juba kirurgi abi.

Et jalaravikabineti õel Kristi Tiitsul on ka diabeediõe koolitus, oskab ta Hella Videse kinnituse kohaselt diabeedihaigetele vajalikku tähelepanu pöörata ning anda neile nõu jalgade eest hoolitsemiseks.

Kui algul oli kabinet mõeldud ainult diabeetikutele, kellel põhihaigusest tulenevalt esinevad jalgadel haavandid, siis nüüd saab sealt abi ka teiste murede korral.

"Tegeleme konnasilmade, nahapaksendite, varvaste kujust ja asendist tingitud naha- ja küüne-probleemide, kannalõhede, paksenenud ja sissekasvanud küünte ning küüne- ja jalaseenega," selgitas Kristi Tiits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles