Koondised võrdlevad täna Viljandis oskusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanek Lips (sinises) asub täna õhtul Eesti ja Soome maavõistlusel kodumaa au kaitsma kehakaalus alla 60 kg. Ta on üks favoriit ka homme peetavatel Baltimaade karikavõistlustel.
Jaanek Lips (sinises) asub täna õhtul Eesti ja Soome maavõistlusel kodumaa au kaitsma kehakaalus alla 60 kg. Ta on üks favoriit ka homme peetavatel Baltimaade karikavõistlustel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtuks kaetakse Viljandi spordihoone laudpõrand kollaste mattidega: seal peetakse kahel päeval järjepanu kolm rahvusvahelist vabamaadlusturniiri.


Täna kell 19 algav Eesti ja Soome maavõistlus on seekord ehk kõige olulisem mõlema koondise eestlasest treenerile. Nimelt täidab Soome koondise vanemtreeneri kohustusi endine Tuleviku maadlusklubi liige Ahto Raska ning eestlaste juhendajana saab tuleristsed järvamaalane Neeme Jaanson, kes samuti on aastaid tagasi sportlasena Viljandi klubi esindanud.



Neeme Jaanson on võistkonda arvanud ka kuus viljandlast, neist neli kaalu esinumbrina ning kaks varumehena.



Viimati peeti Eesti ja Soome maavõistlus mullu Soomes ning tookord jäid napi 4:3 eduga peale eestlased.



«Eeldatavasti tuleb seegi kord põnev heitlus,» lausus siin turniire korraldava Tuleviku klubi president Valdeko Kalma.



Homme kell 10 algavad spordihoones nii Baltimaade karikavõistlused kui noorte rahvusvaheline turniir «Viljandi 2008». Lisaks sellele jagatakse Balti turniiril Eesti maadlusveteranide auhindu.



Kui palju sportlasi Viljandisse tuleb, ei osanud Valdeko Kalma eile veel öelda.


«Lätlased ja leedulased oma delegatsiooni suurusest paraku ette teada ei anna,» tõdes ta. «Täna õhtuks on asi ehk juba selge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles