Küsitlus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas olete poole aasta jooksul euroga harjunud?

KAISA SALAK (23),
lastega kodus

Tasapisi olen harjunud. Algul üllatas eurodes küsitud väike hind ning tekkis eksimisi enda kahjuks ehk liigseid oste. Aga leiva hinda vaatan ja võrdlen veel praegugi, meie kodus läheb kaht sorti leiba.

ÜLLAR PRIKS (33),
helimees

Jah, olen harjunud. Pole tekkinud isegi hetke, mil oleksin tahtnud eurosid kroonidesse ümber arvutada, ja tavaliselt hinda kroonides ma ei vaata. Aga kui on selline ost, mis rahakoti pihta käib, maksab küll kindluse mõttes kroone kiigata.
Välismaal ja meil käibivates eurohindades enam suurt vahet ei näegi, meie taskus on aga eurosid vähem.

HELLE ARAK (22),
kliendi­teenindaja

Kui euro, siis euro! Olin eurosid varem välismaal kasutanud ning nendega siin harjumine ei tekitanud mingeid raskusi. Aga kui on suurem ost, siis ikka vaatan, mis see kroonides maksab. Tavaliste toidukaupade korral ma kroone ei jälgi.

LEMBO NEEROT (47),
ametnik

Harjumine võttis natuke aega, poole aastaga jõudsin kohaneda küll. Kuid hinnad muutuvad nii tihti, et isegi müüjad kurdavad selle üle. Meil pole stabiilsust. Praegu peab vaatama väikses kirjas kilo- või liitrihinda kroonides. Selle järgi saab õige hinna teada. Pakendi kogused ju ka muutuvad.

RAIN SILBERK (20),
töötu

Olen, kuid krooni poolt vaatan ikkagi, nii on lihtsam. Ja üritan kaardiga maksta, et ei tekiks sendiuputust. Euro ajal on kaupade hinnad tohutult tõusnud.
Ei taha seda eurot, tahaksin Eesti kroone tagasi.

HELI ARAK (43),
assistent

Mis meil muud üle jääb. Vähemalt tänaseni on kaupadel olnud hind Eesti kroonides kõrval ning ma ka vaatan seda. Iga päev vajalike toiduainete hind on eurodes küll selge, kuid eri kauplustes on eri hinnad. Hinda kroonides peab jälgima, et liiga palju ei maksaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles