Kunstnik kuulutab rõõmusõnumit

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarrvi Laamann kutsub inimesi näitusele: «See ongi minu kunst.»
Tarrvi Laamann kutsub inimesi näitusele: «See ongi minu kunst.» Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Üleeile kell 17 avas kunstnik Tarrvi Laamann pärimusmuusika aidas oma puulõikegraafika näituse pealkirjaga «Puulõige>­Xylographie».

Näituse esimesse komplekti kuuluvad viimase poolteisese aasta portreed. Laamanni sõnul võiks komplekti teema olla suhestuv esteetika ehk kuidas kunstnik publikuga suhtleb. Tema hinnangul on osa kunstnikke publikuga liiga kurjad.

Et sellist kurjust vähendada, pani Laamann üles graveeritud plaadid, mitte ümbertrükid, mis tavaliselt tähendavad lõpetatud tööd. «Nagu alasti oleks,» sõnas autor avamisel.

Teine komplekt on puulõikegraafika kalender, mille 12 kuud kujutavat illustratsiooni ja päis pärinevad samuti eelmisest ja tänavusest aastast. Laamanni arvates võiks selline väljapanek anda publikule positiivse sõnumi, et nad käiksid rohkem kunstinäitustel.

Tarrvi Laamann tegeleb nii muusika Eestisse toomise kui maalimisega. Oma töid on ta eksponeerinud 1990. aastate algusest. Praegune näitus on aidas üleval 23. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles