Tänavaäärsete mururibade edasine saatus on lahtine

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik Viljandi aedlinnaosade kõnni- ja sõidutee vahelistest murulappidest on kenasti niidetud. Kui aga kinnistuomanikel edaspidi nende alade korrastamise kohustust pole, võib pügatud platside sekka tekkida rohkem selliseid kõrge heinaga alasid, nagu juuresoleval pildil olev Lembitu puiestee 5 plats.
Enamik Viljandi aedlinnaosade kõnni- ja sõidutee vahelistest murulappidest on kenasti niidetud. Kui aga kinnistuomanikel edaspidi nende alade korrastamise kohustust pole, võib pügatud platside sekka tekkida rohkem selliseid kõrge heinaga alasid, nagu juuresoleval pildil olev Lembitu puiestee 5 plats. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium otsustas tunnistada kehtetuks Tartu linna määruse, mis kohustas teeäärsete kinnistute omanikke ja valdajaid hooldama lisaks kõnniteele ka sõiduteeäärseid haljasribasid.

Riigikohtu hinnangul peab linna tänavate ja tänavaäärsete kinnistute vahelisi murujuppe, mis paiknevad teemaal, teeseaduse kohaselt hooldama linn ise. Kohus leidis, et teeseadus ei luba teemaa korrashoiu kohustust panna koormisena isikule, kes pole tee omanik.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles