Kärstna mõisas kõlab muusika

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Noori interpreete ühendava Eesti muusikasõprade seltsi uus sari «Kammermuusika mõisakoolides» jõuab 10. novembril kell 13 Kärstna mõisa.


Riivo Kallasmaa (oboe) ja Ele Sonn (klavessiin) pakuvad kirjut ning meeleolukat valikut XVII ja XVIII sajandi barokkmuusikast.


Ele Sonn on esitamiseks valinud karakterpalu eri maade autoritelt. Kuulajad võivad veenduda, et barokiajastu muusikas olid nii huumor, looduse imiteerimine kui tantsupalad laialt levinud. Kuuleme, kuidas XVIII sajandil kõlas äratuskell ja kuidas on muusikaliselt portreteeritud ebameeldivat putukat kirpu.



Koos oboemängija Riivo Kallasmaaga esitab Ele Sonn ka sonaate itaallastelt Giuseppe Sammartinilt ja Antonio Vivaldilt. Oboe laulev ja tihe toon toob meloodia nõtkuse ja kauniduse eriti hästi esile.



Muusikud juhatavad esitatavad teosed sõnaliselt sisse, et oleks lihtsam helides peituvaid meelolusid ja karaktereid tabada.



Mõisakooli kontsert, kuhu peale õpilaste oodatakse teisigi huvilisi, on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles