Viljandlanna tutvustab uut luulekogu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luulekogu «Laulud kodumaale» on lugemiseks valmis.
Luulekogu «Laulud kodumaale» on lugemiseks valmis. Foto: Repro

Viljandlanna Reet Postil on trükist tulnud uus luulekogu pealkirjaga «Laulud kodumaale». Ta tutvustab seda huvilistele 13. juunil kell 18 Viljandi Jaani kirikus ja 15. juunil kell 17 Viljandi raamatukogu galeriis.

Mõlemat õhtut juhib maagümnaasiumi õpetaja Külliki Asu. Autor räägib teose valmimisest ja loeb luuletusi. Õhtut ilmestavad laulu ja pillimänguga üliõpilased Karmela Tennemaa ja Teet Kaur.

Autor on «Laulud kodumaale» jaotanud endis- ja nüüdislauludeks. Esimeses osas on ta kirjutanud pühenduse Stockholmi Esto-päevadele, taasvõidetud oma riigile ja priiusele, kaunile Viljandile ja mitmele lahkunud kaunishingele.

Nüüdislauludest jääb pilgu alla «Unustatud Ilissa», mis on valminud Ado Reinvaldi kodukohas käimise järel: «Tulija rõõmuks / metsikus aias / õitseb / ära-unusta-mind-lill.»

Ta on luuletanud ka Vene-Gruusia sõja, Pilistvere kivikangrute juures võidutule leegitsemise, laste laulu- ja tantsupeo ning teistel kodumaa-armastusega seotud teemadel. Aga ka sellest, et «Saja, sume / suveöö vihm, / värskenda vaevatud / maad».

Luulekogu on toimetanud Anne-Mari Alver ning fotod on teinud ja kogu kujundanud Lea Sõmer.

Varem on Reet Post avaldanud luulekogud «Palju tähti», «Aoeelsed laulud», «Kaksteist lille» ja «Hilissuvi», kaks heliplaati klassikalise klaverimuusikaga, kaks plaati Nikolai Baturini luulega ning luuleplaadi «Sinule».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles