Linn jätab parimate tulemused enda teada

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu tavaks saanud, jagavad Viljandi linnajuhid homsel hansapäevade avamisel auhindu parimatele ettevõtetele, kuid seda, mis tulemustega tiitlid võideti, linnavalitsus ei avalda.

Suurima maksumaksja, tööandja ja enim töökohti loonud ettevõtte kategoorias saab linna tunnustuse Viljandi Aken ja Uks, suurima keskmise töötasuga ettevõtteks nimetati põllumajandussaaduste tootja ja töötleja Farm Plant Eesti ning suurima töötajate arvu kasvuga ettevõtte kategoorias võidutses uksetootja Nett.

Aasta eksportijaks kuulutati elektrimootoreid valmistav Kolmeks ja suurimaks investeerijaks küünlatehas Hansa Candle. Lisaks otsustas võistluse komisjon anda välja innovaatilise ettevõtte auhinna, mille saab postipakiautomaate valmistav Cleveron.

Ehkki viimati nimetatut kõrvale jättes on tulemused kõigis kategooriates väga selgelt mõõdetavad, ei nõustunud linnavalitsuse ettevõtluskomisjoni esimees Kalvi Märtin avaldama, millised arvud tõid võidu.

«Me ei taha midagi salastada, kuid juriidiliselt ei ole meil õigust neid andmeid välja anda,» selgitas Märtin. «Olen nõus, et need võiksid olla avalikud ja järgmisel aastal tuleks sellekohane luba seada konkursil osalemise eeltingimuseks, kuid praegu meil seda pole.»

Seega võivad esikohata jäänud ettevõtted tänavu vaid oletada, kui napp või suur nende kaotus oli, ning firmadel, kes järgmistel aastatel kaasalöömist kaaluvad, pole millegi järgi hinnata oma edulootusi.

«Osalemishuvi väga suur ei olnud, kuid mullusega võrreldes tuli firmasid natuke rohkem ja komisjonil oli, kelle vahel valida,» rääkis Märtin. «Tublid on kõik, kes võidu said, ja ka need, kes ei saanud.»

Tänavu esitas linnavalitsusele kandideerimiseks andmed 12 ettevõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles