Heategevuslik «Teater lasteaeda» on Viljandimaal sage külaline

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Teater lasteaeda» on tasuta teatrielamust pakkunud enam kui 15 000 lasteaialapsele.
«Teater lasteaeda» on tasuta teatrielamust pakkunud enam kui 15 000 lasteaialapsele. Foto: Elmo Riig

Heategevusprojekt «Teater lasteaeda» on toonud tasuta teatrielamused enam kui 15 000 lasteaialapseni. Kui eelmisel hooajal jõudsid keskkonnateemalised tasuta etendused 6900 lapseni, siis tänavusel hooajal mängiti neid juba 129 lasteaias 8200 vaatajale.

2016. aastal heategevusfondi Aitan Lapsi, Eesti Pandipakendi ja kultuuriministeeriumi koostöös algatatud projekt «Teater lasteaeda» tahab tasuta kvaliteetse kultuurielamuse kaudu parandada Eesti laste keskkonnateadlikkust. Projektist on kahe aasta jooksul osa saanud 249 lasteaeda, kus on keskkonnahoiuteemalisi etendusi näinud juba 15 147 last.

Projekti esimesel hooajal tõi trupp nimega Teatripisik lasteaedadesse Margus Värava loodud «Pudeli-Pille seiklused» ja Miksteater mängis Donald Tombergi lastelugu «Erakordne veepudel».

Lõppenud hooajal käis lasteaedades samuti kaks truppi: lisaks eelmisest aastast tuttavale Miksteatrile populaarne Piip ja Tuut Teater etendusega «Pobiseja», mille on lavastanud Marek Demjanov.

««Teater lasteaeda» on olnud rõõmsaks tegevalt edukas – juba ainuüksi kahe hooajaga oleme jõudnud pooltesse Eesti lasteaedadesse,» andis heategevusfondi Aitan Lapsi esindaja Kaupo Karba teada pressiteenistuse vahendusel.

Kultuuriministeeriumi teatrinõunik Katre Väli tänas kõiki projekti osalisi. «Ühise panuse tulemusena saame projekti jätkata ka järgmisel õppeaastal,» ütles ta.

Lõppenud hooaja 129 etendusest 24 anti Viljandimaa lasteaedades.

Projekti kutsus ellu heategevusfond Aitan Lapsi ning seda rahastatakse pandipakendite automaatides tehtud annetusrahast koostöös kultuuriministeeriumi ja Eesti Pandipakendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles