Suure-Jaani festivalil oli publikut rohkem kui kunagi varem  

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna, Robert Linna ja Laur Joamets andsid Olustveres edasi oma arusaama Jimi Hendrixi muusikast.
Ivo Linna, Robert Linna ja Laur Joamets andsid Olustveres edasi oma arusaama Jimi Hendrixi muusikast. Foto: 2 × Jaanus Siim

Vaevalt olid Jimi Hendrixi surematud helid Olustvere viljaaidas vaibunud, kui üks vanaproua minu kõrval hõikas tunnustavalt: «Vinge värk!» ja küsis ootusrikkalt: «Kas seda kontserti kusagil ka korratakse?»

Muusika oli tõesti võimas nii sisu kui detsibellide poolest. Kõigi aegade ühe suurema kitarrivirtuoosi heliteoseid esitasid Eesti väljapaistvad rokkmuusikud. Laur Joamets, Robert Linna, Kristjan Kallas ja Henno Kelp ei mänginud lugusid originaalkujul, vaid andsid edasi oma põnevat arusaama sellest muusikast.

Eriti tõstaksin esile kitarrist Laur Joametsa, kes väärib igati oma 2016. aastal võidetud Grammy auhinda. «Ta hingas oma hingamist Jimi Hendrixi muusika sees,» ütles tunnustavalt Hendrixi austaja Toivo Vilumaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles