Putukamürk peale ja dinosaurusi päästma!

Kristi Tirmaste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saar ja kogu sealne loomastik on vulkaanipurske tõttu hukatusele määratud ning sauruste ainsaks õlekõrreks on oma romantilist suhet ülessoojendavad peategelased
Saar ja kogu sealne loomastik on vulkaanipurske tõttu hukatusele määratud ning sauruste ainsaks õlekõrreks on oma romantilist suhet ülessoojendavad peategelased Foto: Kaader filmist

«Jurassic Worldi» trilooga teises filmis «Langenud kuningriik» seistakse silmitsi ajaloo kordumisega, sest geneetikalaboris loodud dinosaurused on väljasuremisohus. Nii viivad juba eelmisest filmist tuttavate peategelaste kõik teed tagasi Isla Nublari saarele, kust sauruste seiklused juba 1993. aastal «Jurassic Parki» filmiseeriaga alguse said.

Triloogia «Jurassic World» esimene osa tutvustas meile Isla Nublarit kui saart, kus geeniteadlased on väljasurnud olenditele uuesti elu andnud ja saurusefännidele imelise teemapargi loonud. Kuna teadlased olid möödaminnes loonud ka tõelise nuhtluse, eriti ohtliku ja intelligentse sauruse Indominous Rex’i, selgus peagi, et turistide rõõmupäevad katseklaasi elukate vahel on loetud.

«Langenud kuningriigis» ei kujutata saart enam lapsesõbraliku, vaid lausa monsterlikuna. Saar ja kogu sealne loomastik on vulkaanipurske tõttu hukatusele määratud ning sauruste ainsaks õlekõrreks on oma romantilist suhet ülessoojendavad peategelased Claire (Bryce Dallas Howard) ja Owen (Chris Pratt), kes koos meeskonnaga neid päästma tõttavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles