Tore oli, Valmiera

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi-Valmiera buss
Viljandi-Valmiera buss Foto: Marko Saarm

Usin lehelugeja ehk mäletab, et läinud aasta suvel avatud Viljandi–Valmiera bussiliini saamisloos oli Sakalal, täpsemini ajalehe pikaajalisel kaasautoril Aivar Kaljusaarel, selge roll. Nimelt kirjutas too arvamusloo, milles meenutas, et nõukogude ajal oli Viljandil Ruhja ja Valmieraga ühendus ning inimesed kasutasid seda usinasti. Sellest lähtudes viskas Kaljusaar õhku küsimuse: miks ei võiks nüüd, kui lõunanaabrite juures käimine on riigi maksupoliitiliste otsuste tõttu taas päevakorrale tõusnud, meie sõpruslinna Valmieraga bussiühenduse taastada?

Nagu selgus, osutus see Hansa Bussiliinidele viimaseks tõukeks, et juba varem mõtteis mõlkunud kavatsus ellu viia. «Elus saab alati asju kahte moodi teha: arvutada ja ära teha, lootes, et see toimib, või siis jääda lootma parematele aegadele,» tõdes Hansa Bussiliinide Viljandi regiooni juhataja Madis Lepp leheveergudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles