Üks rokkstaar, kes kardab lendamist, ja teine rokkstaar, kes lendab ise

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rammstein Tallinnas. Bändi klahvpillimängija Flake on keset kummalist maailma, mis saadab teda põhimõtteliselt ka tavaelus.
Rammstein Tallinnas. Bändi klahvpillimängija Flake on keset kummalist maailma, mis saadab teda põhimõtteliselt ka tavaelus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rokkstaaride elulooraamatud on enamasti sarnased. Sündimine rohkem või vähem düsfunktsionaalsesse perre, kuri isa või kasuisa, keeruline teismeiga väikses korteris, kus pole sooja vett ja kemps on õues, esimene vineerist kitarr, raskused kooliga, ootamatult saabunud kuulsus, miljonid dollarid, miljonid probleemid.

Kui rokkstaar tuleb sellega toime, trotsides sülle sadanud absoluutse kuulsuse ja absoluutse rikkusega kaasnevat närvipinget ning rohkem või vähem ennasthävitavat elustiili, saab ta sellest vabadel hetkedel ise raamatu kirjutada ning seda kutsutakse autobiograafiaks. Vastasel juhul ei jää raamat küll kirjutamata, aga siis kutsutakse seda biograafiaks ning postuumselt võib biograafiaid ilmuda tunduvalt rohkem, kui ükski täies elujõus staar jõuaks neid oma käega kirja panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles