Teateid vanamuusika festivalist

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu ka 13 korda varem lõpetab festivali noorte vanamuusikute lavastus, mis on valminud kunstilise juhi Neeme Punderi taktikepi all.
Nagu ka 13 korda varem lõpetab festivali noorte vanamuusikute lavastus, mis on valminud kunstilise juhi Neeme Punderi taktikepi all. Foto: Erakogu

10.–15. juulini kestev Viljandi vanamuusika festival järgib traditsioone, käies sama jalga sündmuste, persoonide ja ansamblitega, mis maailma kaunimaks teevad. Festival avatakse Viljandi baptistikirikus kontserdikavaga «Müüdid».

Kava esitavad sopran Kädy Plaas-Kala ja teda haamerklaveril saatev Reinut Tepp. Kontserdil kõlab Joseph Haydni, Wolfgang Amadeus Mozarti ja Franz Peter Schuberti vokaalteoste paremik. Haamerklaverit kuuleb teiselgi kontserdil. Neljapäeval, 12. juulil esineb sealsamas Venemaa päritolu maailmakuulus pianist ja klavessinist Aleksei Ljubimov. Ta on asutanud mitu ansamblit, andnud lugematul hulgal soolokontserte ja esinenud koos kõikide maailma tähtsamate orkestritega. Viljandis kõlavad Johann Sebastian Bachi ja Carl Philipp Emanuel Bachi helitööd, kava kannabki pealkirja «Bach».

Päev hiljem on baptistikirikus kontsert «Gambavaim». Publiku ette astuvad kontratenor Martin Karu ja eesti viola da gamba tippmängijatest koosnev kvartett koosseisus Villu Vihermäe, Arvo Haasma, Tõnu Jõesaar ja Peeter Klaas. Kavas on Tobias Hume´i, John Dowlandi ja Georg Philipp Telemanni helitööd.

Festivali kontserte on teisteski paikades. Nii kõlab  11. juulil Jaani kirikus kava «Müstiline marimba». Oma esimese soolokontserdi festivalil annab vastne «Klassiktähtede» saate võitja, 17-aastane Tanel-Eiko Novikov. Kõlavad Johann Sebastian Bachi, Nicolo Paganini, Johann Pachelbeli ja teiste meistrite helitööd. 

Laupäeval, 14. juulil on Sakala keskuses kontsert «Kirglikud Hispaania rütmid». Kirglikke rütme esitavad Kuuba laulja Ruber Veliz Amaro, Soome flamenkokitarrist Toni Jokiniity ja flamenkotantsia Claudia Lenaerts koos oma stuudiolastega. 

Arvult 33. Viljandi vanamuusika festival lõpeb pühapäeval, 15. juulil pärimusmuusika aidas noorte vanamuusikute kontsertetendusega «Don Quijote», mis valmib festivali ajal nelja päevaga. Muusikajuht ja lavastaja on festivali kunstiline juht Neeme Punder, kunstnik Riina Vanhanen.

Festivali piletite eelmüük toimub Piletilevis ja juunis on hinnad iseäranis soodsad. Festivali passid jõudsid müüki 15. juunil ja neid saab osta ainult Viljandi turismiinfokeskusest või tellida vivamu11@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles