Väluste–Mustla teed ootavad järjekordsed parandustööd

Kristi Tirmaste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 19JUN17 TEEKATTEAUGUD KAMILLA SELINA LEPIK/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 19JUN17 TEEKATTEAUGUD KAMILLA SELINA LEPIK/SAKALA Foto: Kamilla Selina Lepik

Maanteeameti Lääne regiooni ehitusvaldkonna juht Margus Eisenschmidt ütles, et tee ebatasasust põhjustavad rasked veoautod ja lõõskav päike ning asjaolu, et tee ehituseks kasutatud bituumen muutub kuumaga vedelaks ja tõuseb katte pinnale. Killustikuterad vajuvad vedelasse bituumenisse, see kleepub veokirataste külge ning nii rebitakse pindamiskiht teekattest lahti ja tee muutub ebatasaseks.

2016. aastal ehitatud teekate on sellisel viisil oma ta­sasust kaotanud kaks suve järjest. Eisenschmidti sõnul kerkis probleem esimest korda esile 2017. aasta suve alguses ja kate taastati siis garantii korras. Et sama mure on uuesti esile kerkinud ka sel suvel, on töövõtja kohustatud parandustööd tegema veel juuni jooksul. Kõige kiirem abinõu selleks, et vedel bituumen veokite rehvide külge kinni ei jääks, on Eisenschmidti sõnul liiva puistamine teekattele.

Iga päev Väluste–Mustla teel liiklev Valmar Haava nentis, et liiv muudab tee autojuhtide meelehärmiks libedaks. Tema kogemuse põhjal pikeneb pidurdusmaa liivasel kohal tavalise asfaldiga võrreldes lausa kaks korda. Haava sõnul on praeguseks liiv teelt maha kulunud ning seega on autojuhtide tingimused ka veidi paranenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles