Vastemõisas oli pojengimöll

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevandi talu pojenginäitus
Kaevandi talu pojenginäitus Foto: Taavo Allik

Vastemõisas Kaevandi talus peeti läinud nädalavahetusel kolmandaid pojengipäevi. Vägeva iluaia omaniku Anu Nurmsalu sõnutsi sai tutvuda sajakonna pojengisordiga, mis võtsid kahel päeva uudistamas käinud inimestel silmad kirjuks ja lõhnanäärmed huugama.

Anu Nurmsalu sõnutsi on pojeng taas väga popiks muutunud. Kaevandi peenardel õitses umbes 40 sorti pojenge, lisaks oli avatud lõikelillede näitus, millel oli 53 sildistatud sorti ning üheksa tundmatut sorti õisi. Seega oli nähtaval väga palju eri värvi ja kujuga õisi.

Palju sorte oli soojade ilmade tõttu peenardel juba õitsenud ja neist sai vaid rääkida.

„Lõikelilli tõid meile lillekollektsionäär Mati Rang, Tiiu Siim Energia talust ning Tartumaa puukool Aiasõber,“ rääkis Anu Nurmsalu. Eelmainitud aitasid ka muidu ettevõtmist korraldada.

Aiasõbra aednik Lembit Kaarna rääkis pojengisortidest ja nende kasvatamisest ning uuematest moesuundumustest. Rahvas valis oma lemmikpojenge. Lõikelillede näitusel troonisid esikolmikus "Nauvoo", "Mount Blanc" ja "Mary Eddy Jones". Peenral õitejatest kogusid enam poolehoidu "Akron", "Chocolate Soldier" ja "Bu-Te".

Anu Nurmsalu lisas, et kahel päeval oli avatud talu kodukohvik, mida pidasid pere lapsed: Alo oli kandev jõud ning Laura, kes on tuntud vibusportlane, küpsetas ja müüs. „Rahvas oli meie juures ilmselgelt väga õnnelik,“ ütles Anu Nurmsalu.

Kaevandi kollektsioonaias kasvab arvukalt muid lilli ning hulk ilupuid- ja põõsaid. Anu Nurmsalu lubas, et järgmisel aastal tuleb pojengimöll veel vägevam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles