Dušš alkoholimürgistuse vastu ei aita

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks alkoholimürgistuse sümptomeid on teadvusekaotus. Teadvuse kaotanud inimene tuleks keerata külili, et vältida okse sattumist hingamisteedesse.
Üks alkoholimürgistuse sümptomeid on teadvusekaotus. Teadvuse kaotanud inimene tuleks keerata külili, et vältida okse sattumist hingamisteedesse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui alkoholist tingitud pohmel­li vältimine on suuresti inimese enda teha, siis kaasinimese alkoholimürgistuse korral tuleb Tervise Arengu Instituudi eksperdi sõnul vältida abimeetmeid, mis muudavad tema seisundi hoopis halvemaks.

Tervise Arengu Instituudi alkoholi ja tubaka valdkonna juht Anneli Sammel tõi välja konkreetsed nõuanded, mida alkoholimürgistuse puhul ette võtta. Pohmelli vältimiseks soovitas ta aga piirata tarvitatavaid alkoholikoguseid ning nentis, et kõige kindlamalt saab pohmelli ära hoida sellega, kui üldse mitte juua.

Kui aga alkoholi tarvitada, tuleks Sammeli märkimist mööda piirduda kogustega, mis jäävad madala terviseriski piiridesse. «Naised peaksid piirduma kuni kahe ja mehed kuni nelja alkoholiühikuga päevas,» toonitas ta ning tuletas meelde, et üks alkoholiühik on 10 grammi puhast alkoholi ehk etanooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles