Juhtkiri. Kultuurne rüüpamine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Õllefestival võib tunduda esmapilgul üldistele suundmustele vastuvoolu ujuva ettevõtmisena. Ent kui see on olemuselt selline nagu läinud nädalavahetusel esimest korda teoks saanud Viljandi õllefestival, siis on tegelikkus midagi muud.

Mõnikord on ka tilk liiast. Näiteks siis, kui asi puudutab lapsi või alkoholismi kalduvaid inimesi. Ent üldisemalt ei ole rahva tervisele hädaks mitte see, et purju tegevaid jooke üleüldse tarvitatakse, vaid see, et alkoholiga ei osata piiri pidada ning sellega ümberkäimise kultuur on kahetsusväärselt sageli nigel.

Õlut ja sellest kangemaid jooke ühiskonnast täielikult välja tõrjuda poleks võimalik, isegi kui see oleks eesmärk, ent alkoholi liig- ja kuritarvitamise vastu tuleb võidelda. Kuidas seda teha? Eks ikka niisuguste nõksudega, mis suunavad inimesi vähem jooma või suurendavad nende teadlikkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles