Kümneaastast sõprust hakkab tähistama valge roos

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi delegatsioon viib Kretingasse sõpruse märgiks valge roosi istiku.
Viljandi delegatsioon viib Kretingasse sõpruse märgiks valge roosi istiku. Foto: Erik Prozes / Postimees

Sel nädalavahetusel on viljandlaste delegatsioon Leedus sõpruslinna Kretinga linnapäevadel, kuhu nad viivad kahe sõpruse kümnenda aastapäeva puhul kingiks valge roosi istiku.

Linnavalitsuse teatel on kahe linna suhted olnud kogu aeg elavad. Tõhus suhtlemine on hoo sisse saanud kultuurivaldkonnas. Igal aastal on Kretinga kultuurihuvilised ja noored jalgpallurid käinud Viljandi hansapäevadel.

Kretinga linnapäevadel astuvad üles Viljandi muusikakooli muusikud ja noored õpetajad, kes viivad külakostiks kireva kava pärimus- ja džässviiulitel, elektrikitarridel ja Hiiu kandlel.

Suvises Kretingas pannakse üles Viljandi fotoklubi näitus. Leedukate väljapanek  jõuab viljandlasteni septembris ja see pannakse üles vanas veetornis.

Kahe linna vahel sõlmiti sõprusleping 2008. aastal Kretingas. Ühtlasi on Kretinga on üks vanemaid Leedu linnu. Seda on esimest korda mainitud aastal 1253 ning linnaõigused sai see 1609. aastal. 1772. aastal kaotas Kretinga Poola-Leedu sõdade käigus oma linnaõigused, kuid sai need tagasi 1924. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles