Teleesilinastub dokumentaalfilm Kalju Komissarovist

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Komissarov
Kalju Komissarov Foto: Toomas Huik / Postimees

Esmaspäeval kell 20 näitab ETV esimest korda dokumentaalfilmi Kalju Komissarovist, kes oma elu viimastel aastakümnetel elas Viljandimaal.

Nagu sisututvustuses on filmi «Koma» kohta öeldud, siis Koma ei tähenda ainult kirjavahemärki, vaid oli ka Kalju Komissarovi hüüdnimi, mille lavakunstikateedri 13. lennu tudengid talle panid.

Kalju Komissarov (8. III 1946 – 6. III 2017) oli Eesti tuntud ja tunnustatud lavastaja ja teatripedagoog. Võib julgusega väita, et pragu töötab meie teatrilavadel just kõige enam Komissarovi õpilasi. Ta juhtis 1974–1986 Eesti Noorsooteatrit, 1989–1991 Viljandi Ugalat ja 1986–1995 teatri- ja muusikaakadeemia lavakunstikooli. Ta on üks Viljandi kultuurikolledži asutajaid ja lavakunstide osakonna juhataja.

Portreefilmis näeme Kalju Komissarovi viimaseid intervjuusid ning õpilaste ja kursusekaaslaste meenutusi temast. Filmi autorid on Maria Avdjushko ja Peeter Simm, tootja Ugri Film.

See esilinastus tänavu 8. märtsil, Kalju Komissarovi sünniaastapäeval Ugala teatris, kus esimest korda anti kätte ka Kalju Komissarovi nimelised stipendiumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles