Noored lauljad Viljandist ja Vilsandilt võtavad ette klassika

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist pärit Emily Ruusi (vasakul) ja Vilsandilt võrsunud Triin-Eliis Sülda ühendab klassikaline muusika.
Viljandist pärit Emily Ruusi (vasakul) ja Vilsandilt võrsunud Triin-Eliis Sülda ühendab klassikaline muusika. Foto: Erakogu

12. juunil kell 19 on Viljandi baptistikirikus klassikalise muusika kontsert «Kojuigatsus». Esitusele tuleb klassikalisi laule nii Eestist kui välismaalt. Esinevad sopranid Triin-Eliis Süld ja Emily Ruus ning klaveril saadab neid Guldžahon Jussufi.

Kontserdi kava koosneb enamikus eesti heliloojate loomingust ning soololauludest, millest nii mõnedki on unustuste hõlma vajunud, kuid väärivad taaselustamist.

Pealkiri «Kojuigatsus» tuleneb Juhan Aaviku samanimelisest laulust. Aavik oli dirigent, helilooja ja pedagoog ning tema helilooming tugines peamiselt rahvaviisidele. Tema loomingust võib leida nii oopereid kui ka lastelaule. «Kojuigatsus» on üks enam esitatud soololaule Aaviku vokaalloomingust. Aaviku üks õpilasi oli Tuudur Vettik, kelle soololauluvalikust tuleb sellel kontserdil esitusele kaks pala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles