Juhtkiri. Kõik on läbi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Teisipäevane Harju maakohtu määrus, millega Edgar Savisaar vabastati halva tervise tõttu kohtu alt, näib kuulutavat, et kõik on läbi. Savisaare tervis on läbi, tema karjäär on läbi, kohus tema üle on läbi ja läbi on ka võimalus teada saada, kas Savisaar pesi Šveitsi pangakonto kaudu raha. Päris kindel ei saa eelnimetatus siiski olla, sest ehkki kohtunik Anne Rebase sõnul ei ole määrus vaidlustatav, on prokuratuur lubanud selle edasi kaevata.

Tervis pole naljaasi. Küll aga peab nii suure avaliku huviga kohtuasjas olema täiesti kindel, et Savisaare seisund on tõepoolest nii halb, nagu kaitsja väidab selle olevat. Arvestades, et seitsmest arstist kuus pidasid Tallinna eksmeeri üle kohtupidamist võimalikuks ning Savisaar on just kohtuistungite ajal end sageli ravinud Jõgeva haiglas, mida juhib talle lähedane Peep Põdder, on prokuratuuri kahtlused mõistetavad. Samas ei vaidle ilmselt keegi vastu, et Savisaar on tõepoolest haige. Nagu ka kohtunik tähelepanu juhtis, on talle tulnud mitu korda kohtusse kiirabi kutsuda ning pole põhjust arvata, et kiirabitöötajad oleksid kuidagi mõjutatud olnud. Küsimus on lihtsalt selles, kui haige veteranpoliitik on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles