Noorte kergejõustikusari valmistub lõppvaatuseks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiste vanemas grupis võitis Marten Roasto.
Poiste vanemas grupis võitis Marten Roasto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti üks pikema traditsiooniga kergejõustikuvõistlusi «TV 10 olümpiastarti» 47. võistlushooaeg jõuab kulminatsiooni. Sarja viimane üleriigiline finaaletapp peetakse tuleval nädalal Pärnus, selle tarvis korraldatud Viljandimaa eelvõistlus sai teoks eelmisel nädalal.

Finaaletapil on kavas kõigile vanuseklassidele kergejõustiku mitmevõistlus. Mõõduvõtt, kus noormeeste mõlemale vanusegrupile on kavas üheksavõistlus, vanematele tütarlastele kaheksa- ning noorematele neidudele kuuevõistlus.

Läinud kolmapäeval ja neljapäeval linnastaadionil peetud sarja maakondlikus finaalis oli suurim osavõtt nooremata poiste üheksavõistluses. Kümne osaleja seas tegi parima kogutulemuse 4356 punktiga Peeter Jaak Pius, teise koha sai kogusummaga 4345 Markus Mitt ning kolmandana lõpetas 3831 punktiga Ott Orav.

Poiste vanemas grupis oli Viljandi etapil viis osalejat. 7839 punktiga võitis Marten Roasto, 6607 punktiga oli teine Andreas Hantson ja 4802 punktiga teenis kolmanda koha Lauri Vaine.

Tütarlaste noorema seltskonna mitmevõistluse tegid läbi tublid Viljandi Jakobsoni kooli tüdrukud Merili Käsper ja Helin Briks, nende kuuevõistluse tulemused olid vastavalt 3951 ja 2689.

Tütarlaste vanema grupi kaheksavõistlusel oli üheksa startijat. Tulemusega 7587 võitis seal Jane Roosimägi, Karoliine Käsperile andis kogusumma 6665 teise ning Anabel Sarapuule summa 6568 kolmanda koha.

Sarja maakondliku finaaletapi protokolliga saab tutvuda siin.

Võistlussarjas on osalejad jagatud nooremasse ja vanemasse rühma: esimeses võivad kaasa teha 12-aastased ja nooremad ning vanemas 13- ja 14-aastased poisid ja tüdrukud.

47. hooaega vältava «TV 10 olümpiastardi» sarja kolmas üle-eestiline finaaletapp on 13. ja 14. juunil Pärnu Rannastaadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles