Ukrainlased istutavad sõpruse märgiks Mõisaparki puu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kõige tuntum ukrainlane Ruslan Trochynsky.
Viljandi kõige tuntum ukrainlane Ruslan Trochynsky. Foto: Liis Treimann / Postimees

Pühapäeval, 3. juunil kell 13 istutavad Eesti Ukrainlaste Kongressi ja Viljandi linna esindajad mõisaparki puu, et tähistada kahe rahva 100-aastast sõprust.

Viljandi kõige tuntum ukrainlane Ruslan Trochynsky on oma Facebooki seinal istatamise kohta kirjutanud nii: «Eesti Vabariigi 100. ja Eesti Ukraina organisatsioonide 120. aastapäevaks ning Eesti ja Ukraina sõpruse märgina istutatakse Viljandi mõisaparki pärn.»

Pühapäeval kell 13 algaval tseremoonial osalevad Viljandi linnapea Madis Timpson ja teised linna esindajad, Eesti Ukrainlaste Kongressi esimees Vira Konyk, mittetulundusühingu Kultuuride Ristmik eestvedaja Terje Trochynskyi ning ansambli Svjata Vatra liider, ukraina kogukonna liige Ruslan Trochynskyi. Oodatakse ka delegatsiooni Ternopilist, mis on Viljandi sõpruslinn Ukrainas. Kahe riigi sõpruse väljendusena esineb Trochynskyi pereansambel.

Puu istutamine on Eesti Ukrainlaste Kongressi kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. Igas linnas, kus tegutsevad ukraina organisatsioonid, istutatakse Eesti ja Ukraina ühtehoidmise sümbolina puu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles