Juhtkiri. Tariif ei karasta terast

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Karastamiseks kuumutatakse terast teatud temperatuurini, siis aga jahutatakse kiiresti maha, kastes seda näiteks vette või õlisse. Niisuguste ekstreemsuste vaheldumisega saab teras tugevamaks, kaotamata samas sitkust. Ka inimesed, organisatsioonid ja lähedased sidemed võivad raskustes karastuda, kuid raskusi on kahte sorti: on neid, mis liidavad, ja neid, mis lahutavad. 

USA presidendi Donald Trumpi kehtestatud terase- ja alumiiniumitollid, mis nüüd tabasid teiste riikide kõrval ka Ühendriikide lähimaid liitlasi Kanadat, Mehhikot ja Euroopa Liitu, nende läbisaamist kahtlemata ei paranda. 

Üks poliitika ei sega ilmtingimata teist ning see, kui USA tõmbub majanduses protektsionismi, ei tähenda sugugi, et näiteks meie kaitsekoostöö kannataks. Vastupidi, võrreldes Trumpi administratsiooni algusajaga on selles vallas olnud viimasel ajal üsna stabiilne ja turvaline. Arvata, et lähedaste partnerite kaubandussõda võiks kellelegi suurt edu tuua, on aga samuti naiivne. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles