Läbimõeldud vargus jättis paadi sajast hobujõust ilma

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadama kapteni Johan Rannasti selja taha jääb paat, mille omanik mitme tuhande euro suurust kahju kandis.
Sadama kapteni Johan Rannasti selja taha jääb paat, mille omanik mitme tuhande euro suurust kahju kandis. Foto: Marko Saarm

Vargad viisid ööl vastu esmaspäeva Oiu sadamast minema paadi, et võtta sellelt sealsamas lähedal võsas maha üle 160 kilogrammi kaaluv mootor. Et seal kandis pole viis aastat midagi sellist juhtunud, ei osanud sadama kapten kadunud paati kohe kuriteoga seostada.  

Oiu sadama kapten Johan Rannast rääkis, et jõudis kadunud paadile jälile alles esmaspäeva õhtupoolikul, mil kohalikelt tuli vihje, et läheduses ühe suvemajakese juures seisab võõras paat. Paarsada meetrit ülesjõge sõitnud, leidis Rannast Oiu sadama kõige teepoolsemas otsas seisva veesõiduki, mis oli mootorita.

Asja uurima hakanud sadamakapten sai aimu, kuidas vargad toimetanud olid. Nimelt oli läbi saetud ühe kohaliku aerupaadi kett ja selle abil mootorpaat kõrvalisse kohta pukseeritud. «Töö tehti ära mujal,» nentis Rannast. Seal, kus kurikaelad raske mootori küljest kruvisid, ootas auto, millega noos ära vedada. Veel võeti paadist kaasa hinnaline kalavarustus ja aku. Kogu kahju pole kokku löödud, kuid see on mitu tuhat eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles