Aastapäeva tähistav Soomaa kutsub uudistama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur hulk ettevõtmisi on kavandatud Tipu looduskooli õuele. See foto on tehtud Tipus aasta tagasi, kui seal õpiti ühepuulootsiku tegemist.
Suur hulk ettevõtmisi on kavandatud Tipu looduskooli õuele. See foto on tehtud Tipus aasta tagasi, kui seal õpiti ühepuulootsiku tegemist. Foto: Elmo Riig

Tänavu täitub veerandsada aastat Soomaa rahvuspargi loomisest ning sel puhul kutsub rahvuspark kõiki loodusesõpru endale külla.

Kõige suurejoonelisem ettevõtmine saab teoks 3. juunil, kui Soomaa kogukond avab oma uksed ning kutsub hüüdlausega «Soomaalastele külla» kohtadesse, kuhu tavapäraselt ei pääse. Pühapäeval on Soomaal avatud viis kohvikut talude ja Tipu looduskooli õues, kus saab maitsta hõrgutisi ja tutvuda kohaliku kultuuripärandiga praktilistes töötubades.

Riisal on avatud piirkonna ajalugu ja elulaadi tutvustav näitus ning sõita saab kanuuga. Sandra külas avab oma uksed põline Soomaa talu, kus saab õppida roosimise kudumistehnikat. Päev jõuab haripunkti kell 17 Tipu looduskooli õuel algava kontserdi ja vestlusõhtuga, millel muusikat pakub ansambel Puuluup ning loodusest ja looduskultuurist kõneleb vanameister Fred Jüssi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles