Paneelmajas on pilkupüüdev korter

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Uno Viigand, kes on tuntud kui ristsõnameister Onu Uno, elas koos elukaaslase Liivia Tohvelmanniga oma ilusas majas Suure-Jaani linnakese vaiksel ja rohelisel tänaval, kuni kolis kaks aastat tagasi kõigi üllatuseks Viljandisse kortermajja.

«Öeldakse, et iga mees peab elus ühe maja ehitama. 2000. aastal sai mul see avar ja valgusküllane maja valmis ning kena oli seal 16 aastat elada,» sõnab Uno Viigand.

Siis aga muutus järjest keerulisemaks suure kodu ja aia korrashoidmiseks aega ja energiat leida. Onu Unona on Viigand aktsiaseltsile Kuma ristsõnu koostanud ligi 30 aastat ja praegu ilmub neid 16 ajakirjas. Peale selle korraldab ta spordiennustusvõistlusi ajakirjas Onu Uno Valitud Ristsõnad. Oma majas ja õues on aga alatasa vaja midagi kõpitseda: muru niita, hekki lõigata, talvel lund rookida. Kui hakkasid vaevama seljahädad, otsustati maja maha müüa. Polnud ka otstarbekas elada 200-ruutmeetrises eramus kahekesi – Viigandi tütred, kes varem seal koos isaga elasid, olid pärast tudengipõlve otsustanud ülikoolilinna jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles