Pensionil juutuuberid: kaamera, nuppakordion ja sületäis soojust

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sedasi magamistoa ukse ees seistes salvestavad Marju Sats ja Jaan-Eevart Nõges oma muusika­materjali.
Sedasi magamistoa ukse ees seistes salvestavad Marju Sats ja Jaan-Eevart Nõges oma muusika­materjali. Foto: Üllar Priks

Ühes Männimäe paneelmajas elab pealtnäha täiesti tavaline pensionäride paar. Marju Sats on elupõline lasteaiakasvataja ja Jaan-Eevart Nõges tunneb katlamajade hingeelu. Tööd on aga elu jooksul küll tehtud ning nüüd on aeg lustida. Teie ees on musikaalsed juutuuberid, kelle aina tuntust koguvad klipid sünnivad hubase korteri kitsukeses magamistoas.

Külla saabunud ajakirjanikku võtavad vastu tugevad käepigistused ja magus koogilõhn. Elutuppa on kaetud kohvilaud ning vaagnatel demonstreerivad oma tuhksuhkrusi kumerusi värsked saiakesed. Peremees palub külalisel istet võtta.

Valin tagasihoidlikult laua otsa seatud tooli ning kuulen Jaani vaikselt märkimas: «Tegelikult on see minu koht ...» Pole midagi, diivanil ongi mugavam. Marju sätib kõigile joogikruusi ette ja tormab siis Jaanile külmikust koort tooma. Sest nii on hõrgul joogil pehmem maitse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles