Headeks rasvadeks nimetatavad küllastumata rasvhapped, nagu oomega-3 ja oomega-6, on toitumisteadlase sõnul inimesele kasulikud ainult õiges koguses: liiga suures või väikeses koguses võivad need tervist hoopis kahjustada.
Tellijale
Tervislike rasvhapetega ei maksa liialdada
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitumisteadlane Mai Maser toonitas, et kui me hakkame rasvhappeid toidulisandina lusikaga sööma, siis maakeeli öeldes läheb veri nii vedelaks, et äärmisel juhul võivad isegi verevalumid tekkida. Küllastumata rasvhapetega saab tema sõnul südamehaigusi ära hoida ainult sel juhul, kui sööme neid tasakaalustatult. «Lihtsalt öeldes peab veri kehas voolama vabalt.»