Kui Suure-Jaanis ärgati, Sürgaveres töö juba käis

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Sürgavere polnud oma talguid «Teeme ära!» lehele kirja pannud, toimetas suur hulk külaelanikke laupäeval rehadega teede ääres. Koos kümnete teistega hoogsalt riisuv Reelika Espenberg ütles, et külarahvas on väga tegus ja teeb igal aastal ümbruse koos korda, hoolimata sellest, kas talgud on registreeritud või mitte.
Kuigi Sürgavere polnud oma talguid «Teeme ära!» lehele kirja pannud, toimetas suur hulk külaelanikke laupäeval rehadega teede ääres. Koos kümnete teistega hoogsalt riisuv Reelika Espenberg ütles, et külarahvas on väga tegus ja teeb igal aastal ümbruse koos korda, hoolimata sellest, kas talgud on registreeritud või mitte. Foto: Elmo Riig

Kuhjavere külamaja sein võõbati triibuliseks juba paar aastat tagasi. Külavanem Romeo Mukk ütles naerdes, et nüüd terve riik ahvib neid, sest seekordne «Teeme ära!» talgute teema oli kihelkonnavärvide toomine küladesse.

Laupäeval oldi Kuhjaveres ametis hoopis sellega, et saaks ümbruse korda ja külamaja lae siniseks. Appi tulnud noormehed harutasid lahti helesinise kangarulli ja hakkasid seda külamaja lakke sättima, et ruum vähem kajaks ja helitehnikul oleks elu lihtsam.

Samal ajal kui külamaja lagi siniseks värvus, sai muru riisujate käe läbi rohelisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles