Mudelpaadid rikuvad nädalavahetusel Nuutsaku järve rahu

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuutsaku järvel kihutavad laupäeval ja pühapäeval puldiga juhitavad paadid, mis võivad kohaliku sõnul järve ära rikkuda.
Nuutsaku järvel kihutavad laupäeval ja pühapäeval puldiga juhitavad paadid, mis võivad kohaliku sõnul järve ära rikkuda. Foto: Erakogu

Nuutsaku järvel, mis asub Mulgi vallas Suuga ja Tuhalaane küla lähedal, hakkavad nädalavahetusel mõõtu võtma puldiga juhitavad paadid. Et osa neist liigub edasi bensiini jõul, muretseb kohalik elanik Heino Vares järve tervise pärast. 

Võistluspaigaks on valitud Nuutsaku puhkekeskus, mis asub selle sama järve kaldal. Teisel pool veekogu elav Heino Vares ütles, et keegi peab järve kaitsma, sest seal kasvavad looduskaitse all olevad vesiroosid ja vesikupud ning rikutakse ka kalade rahu. Et tema suguvõsa on seal kakssada aastat elanud, haaras mees ohjad, tõdedes, et kasu sellest tegelikult pole.

Kui Heino Vares kuulis võistlusest, kus osalevad ka sisepõlemismootoriga mudelsõidukid, uuris ta Mulgi vallast ja keskkonnainspektsioonist, kas see on ikka lubatud. «Vald ei tea maast ega ilmast. Abivallavanem ütles, et nad ei saa keelata. Keskkonna omad ei saa ka midagi teha, kui vald lubab,» rääkis Vares olukorrast, et nokk on kinni ja saba lahti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles