Paala järve kallas jääb hooldamata

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise suve lõpus avanes vähest hoolt näinud ja osati kinni kasvanud Paala järve ühes otsas vaatepilt, mis linnakodanikud murelikuks tegi. Ilmselt ei ole sellel suvel olukord parem.
Eelmise suve lõpus avanes vähest hoolt näinud ja osati kinni kasvanud Paala järve ühes otsas vaatepilt, mis linnakodanikud murelikuks tegi. Ilmselt ei ole sellel suvel olukord parem. Foto: Elmo Riig

Paala järve ähvardab suvel taas paiguti kinnikasvamine ja kalade hukkumine, sest ilmselt ei jõua linn paisjärve regulaatoreid töökorda seada ning enne seda pole võimalik ka kallast taimestikust puhastada.

Linnahooldusel ei ole juhataja kohusetäitja Üllar Loperi sõnade kohaselt masinaid, millega kalda äärest kasve välja tõsta ja neid minema vedada. «Oli jutt, et kui veetaset alandatakse, tehakse korda ka kaldaäär, aga praegu ei ole meil sellist võimekust,» tõdes Loper. 

Enamik kõrkjatest kasvab veepiirist allpool ja sellele ei ole Loperi kinnitust mööda praegu võimalik ligi pääseda. Ta ütles, et veetaset reguleeriv mehhanism on väga halvas seisukorras ning lahti tehes võib roostetanud klapp laguneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles