Ilmaolud on maalinud kauni tuleohukaardi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tuleohukaart 28. aprilli hommikul
Eesti tuleohukaart 28. aprilli hommikul Foto: Keskonnaagentuur

Riigi ilmateenistuse andmeil valitseb Eestis ebaühtlane tuleoht, ulatudes esimesest ehk ohutust klassist neljanda ehk suurt tuleohtu tähendava klassini.

Laupäeval kell 10 uuendatud kaardilt näeb, et isegi vaid Viljandimaal on kõik need neli klassi esindatud. Suur osa maakonnast oli vähemasti hommikul siiski tuleohutu. Veel on ilmateenistuse tabelis viies klass, mis tähendab äärmiselt suurt tuleohtu.

Ilmateenistuse prognoos ütleb, et kuni esmaspäevani on sajuvõimalus väike ja tuleoht suureneb, kuid jääb siiski maksimaalselt neljandasse klassi.

Mai kolmel esimesel päeval peaks sadama vihma ning tuleoht vähenema kõikjal esimese või teise klassini.

Praegusel kevadisel ajal peab ilmateenistus tuleohtu äärmiselt suureks ehk viienda klassi vääriliseks, kui vastav indeks ületab 2400 piiri. Viljandi kandis oli see eile hommikul null.

Eesti tuleohuindeksi rekordi kohta keskkonnaagentuurile alluv ilmateenistus ametlikku arvestust ei pea. Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna juhataja Miina Krabbi on arhiiviandmetest järele uurinud, et alates 1991. aastast on tuleohu indeksi tipp olnud 20 581. See fikseeriti 2002. aasta septembril Valgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles