Ugala koguperelavastusest saavad osa nägemispuudega inimesed

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargamäe Juss (Ringo Ramul) ja Mari (Ilo-Ann Saarepera) ootamas kirjeldustõlkega etenduse algust Ugala teatris
Vargamäe Juss (Ringo Ramul) ja Mari (Ilo-Ann Saarepera) ootamas kirjeldustõlkega etenduse algust Ugala teatris Foto: Heigo Teder / Ugala

Täna, koolivaheaja laupäeval, etendub Ugala teatris koguperelavastus «Vai-vai vaene Vargamäe» kirjeldustõlkega, mis annab võimaluse etendusest osa saada ka nägemispuudega inimestel. 

Ugala teatri turundus- ja avalike suhete juht Mari Nurk ütles, et kirjeldustõlkega etendus algab kell 17 ning enne etendust võivad soovijad kompamise teel tutvuda lavakujundusega. Kirjeldustõlke teevad Krista Fatkin ja Kairi Kivitar.

Urmas Lennuki autorilavastus põhineb Anton Hansen Tammsaare teosel «Tõde ja õigus». Lavastus jutustab lühidalt ja lastele mõistetavas võtmes ümber Tammsaare romaani ning annab noortele vaatajatele esmase pildi Andresest, Pearust ja teistest Tammsaare tegelastest. 

«Lühidalt kokku võttes on see lugu mehest, kes ei julgenud olulisel hetkel kallistada neid, kes talle kallid olid,» on öelnud Lennuk. «Aga iga laps, ka kõige väiksem, teab, et meie elupäevadel pole mingit mõtet, kui puudub armastus. Kallistage ja laske end kallistada, siis ei lähe ilm hukka.»

Laval on Rait Õunapuu (Andres), Tarvo Vridolin (Pearu), Kata-Riina Luide (Krõõt), Ilo-Ann Saarepera (Mari), Ringo Ramul (Juss, noor Andres, lehm), Andres Tabun (Sauna-Madis) ja Vilma Luik (saunanaine Anu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles