Maakonnaarsti tööaeg saab otsa

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Sepp
Henn Sepp Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 1. novembrist on Viljandi maavalitsusest koondatud maakonnaarsti koht.


Seda ametit 14 aastat pidanud Henn Sepp ütles, et mõtleb perearstina töötamisele, sest tal on selleks vajalik kutse ja tegevusluba. Ta on töötanud ka mitme perearsti asendajana. Soovi administreeriva arstina kusagil mujal jätkata Henn Sepp eitab.


«Praegu on olukord selline, et tänu maakonnaarsti heale tööle on perearstid kõigis Viljandimaa praksistes,» lausus Henn Sepp naerdes ning lisas, et nagu elu näitab, tuleb liikumist ikka ette ja töötuks jäämist ta ei karda.

Maakonnaarsti tähtsamatest tööülesannetest nimetas ta perearstide töötingimuste ja andmekaitsenõuete täitmise kontrollimist ning tohtrite kurssiviimist muutuvate seadustega, samuti inimeste nõustamist arstiabi saamise küsimustes.

Sepp kiitis omavalitsusi, kes on arste igati toetanud. Siiski on ka neid, kes hakkavad rabelema alles siis, kui arstist ilma jäävad. Eriti keeruline on olukord nendes maapiirkondades, kust inimesed lahkuvad ja arstidel ei jätku patsiente, et oma asutust majandada.

Eriharidusega inimest, kes maakonnaarsti ülesandeid täidaks, maakonnas olema ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles