Maavalitsus korraldab end novembrist ümber

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

1. novembrist väheneb Viljandi maavalitsuse osakondade arv poole võrra ning koondatakse viis ametnikku.


Kui seni oli maavalitsuses seitse osakonda, siis struktuurimuudatustega jääb alles kolm osakonda ja kantselei. Koondamisele lähevad maakonnaarsti Henn Sepa ametikoht, rahvastikuregistri toimingutega seotud ülesandeid täitnud Olavi Pihkva ametnikukoht ja maaosakonna juhataja Einar Laukse ametikoht.

Samuti likvideeritakse infolaua spetsialisti Laine Punneki ja eriõpetuse peaspetsialisti Reet Nigoli poole koormusega ametikoht. Maavalitsuse ametnike arv väheneb viie inimese võrra ja kaks ametnikku jääb tööle poole koormusega.

Üks ümberkorralduste põhjus on järgmise aasta eelarve kärpimine 11 protsendi võrra, kuigi majanduskulud on kütuse ja elektri hinna kallinemise ning töötasud miinimumpalga tõusu tõttu suurenenud. Viljandi maavalitsuse tegevuskulude eelarve, mis tänavu oli 12,7 miljonit krooni, väheneb tuleval aastal rohkem kui miljon krooni.

Teiseks ümberkorralduste peapõhjuseks tuuakse see, et aastate jooksul on vähemaks jäänud käsitsi tehtavaid toiminguid ning mõnes valdkonnas on tööülesanded muutunud või kattuvad teise osakonnaga. Seega ei ole otstarbeks pidada eraldi väikese ametnike arvuga osakonda ja selle juhatajat.

Praegu on Viljandi maavalitsuses ametis 44 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles