Sakala stuudio. Kas linnavalitsus on soovimatut medalit väärt?

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala stuudio
Sakala stuudio Foto: Pilt videost

Kas Viljandi linnavalitsus on Karuteene medali ära teeninud? Ja kes üldse on see va linnavalitsus – kas poliitilistel ametikohtadel oleval linnajuhid, ametnikkond või keegi kolmas? Kas patuoinad on praegu ametis olevad inimesed või need, kes tegid tegusid ja otsuseid 2001. aastal? Need küsimused esitatakse seekordses Sakala stuudios.

Lõppeval nädalal avas Eesti muinsuskaitse selts iga-aastase muinsuskaitsekuu ja jagas tunnustusi. Muu hulgas anti välja Karuteene medal, mis antakse isikule, organisatsioonile või institutsioonile, kes on seltsi hinnangul tekitanud suurt kahju Eesti ainelise kultuuri mälestistele, ajaloolistele traditsioonidele ja institutsioonidele. Tänavu pälvis niisuguse soovimatu tähelepanu Viljandi linnavalitsus. Põhjendusena toodi välja mullu suvel Viljandi Tarbijate Ühistu maa peal lammutatud ajalooline maakivihoone, ent etteheiteid on veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles