NÄDALA OTSUS. Sähke, viljandlased!

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Karistamine mõjub ainult siis, kui karistuse saab selle ärateeninu. Sel nädalal otsustas Karuteene medalit väljaandev Eesti muinsuskaitse selts aga karistamise asemel lihtsalt oma pahameelt väljendada ja andis «auhinna» sellele, kes esimesena ette jäi – Viljandi linnavalitsusele.

Kes või mis on Karuteene medali väljaandjate arvates Viljandi linnavalitsus? Kas need kaheksa poliitikut, kes igal esmaspäeval raekojas paariks tunniks kogunevad? Kas need 55 ametnikku, kes seal iga päev töötavad (ja kellest 90 protsenti ei tea ega peagi teadma ehitustest ja arendustest)? Või mõtlevad nad lausa linna tervikuna?

Otsus, millega anti luba kaubamaja taga olev ait lammutada, tehti 2001. aastal. Kus olid muinsuskaitsjad toona? Miks ei püütud 16 aastat seda otsust vaidlustada ning ärgati alles siis, kui kopp oli juba tellitud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles