Linlasi oodatakse raekotta kaasava eelarve üle arutlema

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. maini saab esitada taotlusi linna stipendiumide määramiseks.
1. maini saab esitada taotlusi linna stipendiumide määramiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna, kolmapäeval kell 17.15 on Viljandi raekoja saalis avalik koosolek, kus arutatakse kaasava eelarve korraldust. Koosolekule on kutsutud varasemate aastate ideede esitajad, kuid oodatud on kõik huvilised, kes soovivad kaasava eelarve korralduse kohta sõna võtta.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul soovib linnavalitsus muuta kaasava eelarve protsessi inimestele lihtsamaks ning laiendada sobivate ideede ringi.

Nagu Timpson rae pressiteenistuse vahendusel selgitas, on varasematel aastatel konkurentsist langenud ideed, mis puudutavad mõne objekti rajamist eramaale, ent tegelikult võiksid sellised ideed teatud tingimustel ikkagi lubatud olla, seda mõistagi juhul, kui teostatav idee jääb avalikku kasutusse.

Madis Timpson lisas, et just ideede esitajate tagasiside konkursile on kõige olulisem, sest kaasava eelarve peaeesmärk ongi ju kaasamine. «Kui suudame ühiselt reeglistiku läbi arutada, muutub kaasava eelarve protsess kõigile kindlasti arusaadavamaks,» selgitas linnapea.

Koosoleku tulemusena uuendab linnavalitsus kaasava eelarve menetlemise korra, mille alusel viiakse sügisel läbi tänavuaastane ideede kogumine ja rahvahääletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles