Hakkajatest noortest saavad eestvedajad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkajad noored
Hakkajad noored Foto: Mati Adamson

Põhja-Sakala valla spordi- ja noorsootöönõuniku Mati Adamsoni teatel sai reedel jätku viiest koolitusest koosnev Kõo, Võhma, Suure-Jaani ja Imavere noorte eestvedajate koolitusprogramm. Vanaõue puhkekeskuses arendati Urmo Reitavi juhendamisel juhi- ja liidriomadusi.

«Sügiseks on koolitusprogrammi tulemuseks eestvedajate võrgustik noortest, kes aitavad noorsootöö teenuseid ellu viia,» rääkis Adamson.  «Aktiivsed ja teadlikud eestvedajad suudavad ka teisi noori kaasata ning oskavad nende võimalusi, õigusi ja kohustusi tutvustada.»

Koolitustele lisaks on kavas õppekäigud, kohtumised edukate noorte organisatsioonide esindajatega, omavalitsusjuhtide ja volikogu liikmetega. Koostöös mittetulundusühendustega arutatakse, kuidas panustada kohalikku tegevusse ja piirkonna arendamisse.  Algatatakse Põhja-Sakala valla noortevolikogu loomine.

23 noore koolitusprogramm jätkub 30. aprillil Pilistveres. Koostöös toimuvat noorsootöö arendamist rahastatakse Eesti noorsootöö keskuse elluviidavast programmist «Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles