Maanteeamet hakkab täna märke vahetama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu saab kiirusega 110 kilomeetrit tunnis sõita 145 kilomeetril.
Tänavu saab kiirusega 110 kilomeetrit tunnis sõita 145 kilomeetril. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maanteeamet alustab 13. aprillil lubatud suurimate piirkiiruste tõstmist eraldatud sõidusuundadega riigiteedel. Tänavu saab kiirusega 110 kilomeetrit tunnis sõita 135 kilomeetril ja 15 kilomeetri pikkuses tõstetakse kiirust 100-ni.

Tänavu lubatakse 110 kilomeetrit tunnis sõita neljarajalistel ja 2+1 eraldatud sõidusuundadega maanteedel, kaherajalistel teedel jääb lubatud suurimaks sõidukiiruseks 90 kilomeetrit tunnis.

«Kõikidel 2+2 teelõikudel me veel suurimat lubatud piirkiirust ei tõsta liiklusohutuse kaalutlustel ning nendel lõikudel tuleb sõita tavapärase maanteekiirusega,» sõnas maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa. «Et ilm võib aprillis olla veel heitlik, tuleb kindlasti jälgida ka ilma- ja teeolusid ning lähtuda sõidukiirust valides neist. Suurim lubatud kiirus on võimalus, mitte kohustus,» rõhutas ta.

Piirkiiruste tõstmine on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrusega. Piirkiirust tõstes peab maanteeamet arvestama ka üldist liiklusolukorda, riiklikult seatud eesmärke liiklusohutuse tagamiseks ning sõidukiiruse suurendamise reaalset vajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles