Keskkonnaamet kutsub avastusrajale seiklema

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. aprillini on igas Eesti maakonnas avatud vähemalt üks «Liigu ja õpi Avastusrajal 2018» virtuaalne rada.
30. aprillini on igas Eesti maakonnas avatud vähemalt üks «Liigu ja õpi Avastusrajal 2018» virtuaalne rada. Foto: avastusrada.ee

Keskkonnaamet kutsub rahvusvahelise õuesõppepäeva ja südamekuu puhul kõiki huvilisi õue tärkavat loodust märkama ja tervist turgutama, kasutades selleks digitaalset rakendust Avastusrada.

30. aprillini on igas Eesti maakonnas avatud vähemalt üks «Liigu ja õpi Avastusrajal 2018» virtuaalne rada, mille läbimist looduses toetab nutiseadme veebilehitsejas töötav rakendus. Viljandimaal on selliseid radu kuus.

Igal rajal on 15 kontrollpunkti, kus osalejad saavad küsimustele vastates oma teadmisi kontrollida ning koguda uut infot piirkonna loodus- ja kultuuriobjektide kohta. Koostöös tervise arengu instituudiga on tänavu kõigil radadel ka mõned sellised ülesanded, mis suunavad matkaja mõtlema oma tervisele.

«Lihtsam viis oma tervise parandamiseks on looduses liikumine. Meie avastusradu võib leida nii Eesti suuremate linnade rohealadelt kui ka Karulast, Iisakust ja Hiiumaalt. Olenemata raja asukohast võib kindel olla, et looduses matkamine ennetab terviseprobleeme, vähendab stressi ja aitab avastada uusi põnevaid paiku meie ümber,» lausus keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Liisi Mäeumbaed.

«Liigu ja õpi Avastusrajal 2018» rajad leiab Avastusraja kodulehel, kust igaüks saab valida endale meelepärase. Mängimiseks on vajalik laetud, internetiühendusega nutiseade, millel tuleb sisse lülitada GPS ja lubada veebilehitsejal tuvastada osaleja asukoht. Raja läbimine looduses ja ülesannete lahendamine võtab aega kuni poolteist tundi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles